Новогодишни и Божиќни празници

Новогодишни и Божиќни празници

Почитувани клиенти, Најпрво среќни празници од Брза Пратка. Поради неработните денови распоредот за достава и транспорт на пратки и карго ќе се корегира соодветно на истите. Пратките превземени на 31ви декември (понеделник) ќе се доставуваат на...
Известување за  8-ми декември 2018 година

Известување за 8-ми декември 2018 година

Почитувани клиенти и соработници, Брза Пратка ве известува дека 8-ми декември (сабота), е празник и неработен ден за сите граѓани на РМ. Пратките кои ќе се превземат на 7-ми декември (петок) ќе се доставуваат на 10-ти декември (понеделник). Ви...
23 октомври 2018 година – Неработен ден

23 октомври 2018 година – Неработен ден

Почитувани клиенти и соработници, Ве известуваме дека на ден 23 октомври 2018 година ( вторник ) е неработен ден. Пратките превземени од 22 октомври ( понеделник ) ќе се достават на 24 октомври ( среда ). Со Почит,   Тимот на Брза Пратка

8 септември (сабота) 2018 година, Ден на независноста

8 септември (сабота) 2018 година, Ден на независноста

Почитувани клиенти и соработници, Ве известуваме дека на 08.09.2018 година ( сабота ) нема да се превземаат и доставуваат пратки поради државниот празник Ден на независноста на Република Македонија. Сите превземени пратки во петок 07.09.2018...
28.08.2018 Вторник ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА

28.08.2018 Вторник ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА

Почитувани клиенти и соработници, Ве информираме дека на 28.08.2018 година (вторник) е христијанскиот празник Голема Богородица и неработен ден, сите пратки превземени на 27.08.2018 година (понеделник )ќе се достават на 29.08.2018 година ( среда...
ИЛИНДЕН – 02.08.2018година

ИЛИНДЕН – 02.08.2018година

Почитувани клиенти и соработници, Брза Пратка ве известува дека 2 август (четврток) е неработен ден – државниот празник Илинден. Пратките кои ќе се превземат на 1 август ( среда ) ќе се доставуваат на 3 август ( петок ). Ви посакуваме...

Почитувани клиенти и соработници, Ве информираме дека на 15ти ( петок ) јуни и 16 ти ( сабота ) јуни се неработни денови. Пратките кои ќе бидат превземени на 14ти јуни ( четврток ) ќе бидат доставени на 18 ти јуни ( понеделник ) . На сите...
Неработни денови мај

Неработни денови мај

Почитувани клиенти и соработници, Брза Пратка ве известува дека 24-ти мај (четврток) и 25-ти мај (петок) се неработени денови. Пратките кои ќе се превземат на 23-ти мај ( среда ) ќе се доставуваат на 26-ти мај ( сабота ) , за Скопје доставата на...

Неработни денови- Велигден

Почитувани клиенти и соработници, По повод Велигденскиот христијански празник тимот на Брза Пратка ве известува дека петок и понеделник (06.04.2018 и 09.04.2018 година ) се неработни денови , пратките превземени во четврток 05.04.2018 ќе се...
Богојавление – Водици

Богојавление – Водици

Почитувани клиенти, Најпрво нека ни е среќен празникот Богојавление Водици. Денот на кој според христијанското предание Св. Јован Крстител го крстил Исус Христос во реката Јордан. Се прославува на 19 јануари кај црквите што го користат...