Богојавление – Водици

Богојавление – Водици

Почитувани клиенти, Најпрво нека ни е среќен празникот Богојавление Водици. Денот на кој според христијанското предание Св. Јован Крстител го крстил Исус Христос во реката Јордан. Се прославува на 19 јануари кај црквите што го користат јулијанскиот календар. Поради тоа, Брза Пратка Ве информира дека ќе го корегира распоредот за достава, превземање и транспорт на пратки и карго за еден работен ден. Пратките превземени на 18ти јануари (четврток) експресно ќе се доставуваат во сабота 20ти јануари, односно зависно на која дата е побарана во товарителницата. Брза Пратка на сите им ги честита Богојавление – Водици и ви посакува многу здравје, љубов и берикет.

Leave a comment