Информација за работни и неработни денови за Новогодишните празници!

Информација за работни и неработни денови за Новогодишните празници!

Почитувани соработници. Во прилог ве информираме  за работни и неработни денови на Брза Пратка по базите во Скопје и градовите низ Македонија: СКОПЈЕ: База Аеродром: 31.12.2019 работно време 08-14часот 01-02.01.2020 не работи База – Магацин...
Богојавление Водици 19.01.2019

Богојавление Водици 19.01.2019

Почитувани клиенти, Најпрво нека ни е среќен празникот Богојавление Водици. Денот на кој според христијанското предание Св. Јован Крстител го крстил Исус Христос во реката Јордан. Се прославува на 19 јануари кај црквите што го користат...
Новогодишни и Божиќни празници

Новогодишни и Божиќни празници

Почитувани клиенти, Најпрво среќни празници од Брза Пратка. Поради неработните денови распоредот за достава и транспорт на пратки и карго ќе се корегира соодветно на истите. Пратките превземени на 31ви декември (понеделник) ќе се доставуваат на...
23 октомври 2018 година – Неработен ден

23 октомври 2018 година – Неработен ден

Почитувани клиенти и соработници, Ве известуваме дека на ден 23 октомври 2018 година ( вторник ) е неработен ден. Пратките превземени од 22 октомври ( понеделник ) ќе се достават на 24 октомври ( среда ). Со Почит,   Тимот на Брза Пратка

8 септември (сабота) 2018 година, Ден на независноста

8 септември (сабота) 2018 година, Ден на независноста

Почитувани клиенти и соработници, Ве известуваме дека на 08.09.2018 година ( сабота ) нема да се превземаат и доставуваат пратки поради државниот празник Ден на независноста на Република Македонија. Сите превземени пратки во петок 07.09.2018...
28.08.2018 Вторник ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА

28.08.2018 Вторник ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА

Почитувани клиенти и соработници, Ве информираме дека на 28.08.2018 година (вторник) е христијанскиот празник Голема Богородица и неработен ден, сите пратки превземени на 27.08.2018 година (понеделник )ќе се достават на 29.08.2018 година ( среда...
ИЛИНДЕН – 02.08.2018година

ИЛИНДЕН – 02.08.2018година

Почитувани клиенти и соработници, Брза Пратка ве известува дека 2 август (четврток) е неработен ден – државниот празник Илинден. Пратките кои ќе се превземат на 1 август ( среда ) ќе се доставуваат на 3 август ( петок ). Ви посакуваме...

Почитувани клиенти и соработници, Ве информираме дека на 15ти ( петок ) јуни и 16 ти ( сабота ) јуни се неработни денови. Пратките кои ќе бидат превземени на 14ти јуни ( четврток ) ќе бидат доставени на 18 ти јуни ( понеделник ) . На сите...

Неработни денови- Велигден

Почитувани клиенти и соработници, По повод Велигденскиот христијански празник тимот на Брза Пратка ве известува дека петок и понеделник (06.04.2018 и 09.04.2018 година ) се неработни денови , пратките превземени во четврток 05.04.2018 ќе се...
Богојавление – Водици

Богојавление – Водици

Почитувани клиенти, Најпрво нека ни е среќен празникот Богојавление Водици. Денот на кој според христијанското предание Св. Јован Крстител го крстил Исус Христос во реката Јордан. Се прославува на 19 јануари кај црквите што го користат...
Известување за новогодишните и божиќните празници

Известување за новогодишните и божиќните празници

Почитувани клиенти и соработници, Ве информираме дека пратките превземени во сабота (30.12.2017) ќе се испорачуваат во другите градови низ Македонија во вторник (02.01.2018), а ќе бидат доставени најдоцна во среда (03.01.2018). Први јануари 2018...