Македонија – Бугарија од/до

Брза Пратка нуди редовни транспорт линии за секаков вид на пратки и карго од и до Бугарија. За оваа услуга цената започнува од 5 евра за документи. За подетален преглед на цените кликнете тука.

Исто така нудиме купување со курир во Бугарија и достава на истите во Македонија. За оваа услуга наплатуваме 4% од основната вредност на добрата. Вредноста на купените производи не смее да е под 10 еур. Оваа услуга важи само за производи кои не подлежат на царински проверки. Тоа се предмети како: печатени матреали, писма, каталози. покани, договори, печатени фактури и слично. Времето за достава на оваа услуга е 2 работни дена за релација Софија-Скопје, а 3 работни дена за други места во Бугарија.

Исто така нудиме и карго транспорт по истата линија. Оваа услуга се однесува за Скопје и Софија, но може да се користи и за други населени места со дополнителна доплата. Цената за оваа услуга започнува од 80 еур за тежини од 0 до 100 кг, односно волумен од 1 кубик. Времето за достава е од 2 до 5 работни дена. Цената за оваа услуга ја диктираат тежината и волуменот. За да ги проверите цените кликнете тука.

Брза Пратка исто така врши царинско посредување за Бугарија. За детали за оваа услуга проверете тука.