Македонија експрес


Курирски услуги во Македонија

Основната дејност на Брза Пратка е достава на секаков вид на пратки. Ние сме една од трите најголеми фирми во Македонија за ваков тип на услуги и поради својот обем можеме да пласираме понуда по конкуретна цена. Доставата се врши во рок од еден работен ден од превземањето на пратката. Цената за достава започнува од 70 ден. За подетални информации проверете го нашиот ценовник.

Зошто Брза Пратка?

 Брза и квалитетна услуга
 Почитувани рокови на испорака
 Конкурентни цени
 Брзо враќање на откуп


Ценовник на пратки по тежина и по волумен БАЗА Зона 1, 2 Зона 3
база база база врата врата врата база врата

врата врата

градски курир 24ч градски курир 6ч градски курир 3ч
КГ Килпграми м3
Вплумен
Цена во денари со ДДВ
дп 1 до 0.02 70 ден 100 ден 130 ден 250 ден
1 – 10 до 0.05 80 ден 120 ден 160 ден 300 ден
10 – 15 до 0.09 120 ден 180 ден 205 ден 350 ден
15 – 20 до 0.15 165 ден 230 ден 250 ден 400 ден
20 – 30 до 0.2 210 ден 255 ден 270 ден 450 ден
30 – 40 до 0.25 245 ден 300 ден 320 ден 500 ден
40 – 50 до 0.3 300 ден 350 ден 400 ден 550 ден
над 51 до 10 7 ден по кг 8 ден по кг 9 ден по кг 11 ден по кг

Целосниот тековен ценовник за Македонија Експрес и Македонија – Дополнителните услуги можете да го превземете во pdf формат или да го печатите со кликнување на следниот линк.

—————————————————————————————

* Рокови на испорака.
Рокот на испорака зависи од зоната во која се наоѓа населеното место на примачот. Имено, во Брза Пратка сите населени места во Македонија се поделени на 4 зони и тоа:
• 1-ва Зона (овде спаѓаат сите градови во Македонија во кои Брза Пратка има бази, каде што се врши достава на дневно ниво. Така пратки испратени со Македонија Експрес се испорачуваат наредниот работен ден. Со 1-ва Зона се опфатени 70% од населението во Македонија).
2-ра Зона (овде спаѓаат сите поголеми села кои се близу до градовите и кои се добро развиени. Времето за достава можете да го видите во графикот прикачен на сајтот, но за поголем дел од селата времето на достава е на дневно ниво. За да бидат нашите клиенти задоволни Брза Пратка се погрижи цените за 2-ра Зона да бидат слични како и цените за 1-ва Зона. Со 2-ра Зона се опфатени 25% од населенито во Македонија.)
• 3-та Зона (ги опфаќа подалечните села, кои се неразвиени и во кои живеат само 4% од населението во Македонија. Цените и времето на достава можете да го погледнете во графикот на нашата страна, а доколку клиентот инсистира на достава од денес за утре кога тоа не е предвидено во графикот, се доплаќа дополнителна сума од 300 ден.)
• 4-та Зона (овде спаѓаат селата во кои Брза Пратка не опслужува, како што се планинските села кои се слабо населени и во кои живеат помалку од 1% од населението во Македонија. Во случај да на нашите клиенти им е потребна достава на пратка во овие области тогаш цената се пресметува така што како сонова се зема цената за транспорт за 3-та зона, на која се додаваат дополнитени 300 ден.)

** Клиенти кои живеат во следниве населени места имаат можност за барање на услугата достава со фиксен час на испорака после 10:00 часот: Скопје, Куманово, Свети Николе, Штип, Кочани, Велес, Виница, Струмица, Радовиш, Валандово, Гевгелија, Неготино, Кавадарци, Битола, Охрид, Струга, Кичево, Тетово, Гостивар, Прилеп, Богданци.

За редовните клиенти, Брза Пратка ДООЕЛ ја нуди услугата СУПЕР Експрес за пратки од Скопје до секоја точка на територијата на Република Македонија, со гарантирана испорака до 6 часа од моментот на превземање на пратката, по цена од 30 денари на километар, со вклучен ДДВ.