28.08.2018 Вторник ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА

28.08.2018 Вторник ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА

Почитувани клиенти и соработници, Ве информираме дека на 28.08.2018 година (вторник) е христијанскиот празник Голема Богородица и неработен ден, сите пратки превземени на 27.08.2018 година (понеделник )ќе се достават на 29.08.2018 година ( среда...
ИЛИНДЕН – 02.08.2018година

ИЛИНДЕН – 02.08.2018година

Почитувани клиенти и соработници, Брза Пратка ве известува дека 2 август (четврток) е неработен ден – државниот празник Илинден. Пратките кои ќе се превземат на 1 август ( среда ) ќе се доставуваат на 3 август ( петок ). Ви посакуваме...

Почитувани клиенти и соработници, Ве информираме дека на 15ти ( петок ) јуни и 16 ти ( сабота ) јуни се неработни денови. Пратките кои ќе бидат превземени на 14ти јуни ( четврток ) ќе бидат доставени на 18 ти јуни ( понеделник ) . На сите...
Неработни денови мај

Неработни денови мај

Почитувани клиенти и соработници, Брза Пратка ве известува дека 24-ти мај (четврток) и 25-ти мај (петок) се неработени денови. Пратките кои ќе се превземат на 23-ти мај ( среда ) ќе се доставуваат на 26-ти мај ( сабота ) , за Скопје доставата на...

Неработни денови- Велигден

Почитувани клиенти и соработници, По повод Велигденскиот христијански празник тимот на Брза Пратка ве известува дека петок и понеделник (06.04.2018 и 09.04.2018 година ) се неработни денови , пратките превземени во четврток 05.04.2018 ќе се...
Богојавление – Водици

Богојавление – Водици

Почитувани клиенти, Најпрво нека ни е среќен празникот Богојавление Водици. Денот на кој според христијанското предание Св. Јован Крстител го крстил Исус Христос во реката Јордан. Се прославува на 19 јануари кај црквите што го користат...
Известување за новогодишните и божиќните празници

Известување за новогодишните и божиќните празници

Почитувани клиенти и соработници, Ве информираме дека пратките превземени во сабота (30.12.2017) ќе се испорачуваат во другите градови низ Македонија во вторник (02.01.2018), а ќе бидат доставени најдоцна во среда (03.01.2018). Први јануари 2018...
Известување за неработен ден (8-ми декември)

Известување за неработен ден (8-ми декември)

Почитувани клиенти и соработници, Брза Пратка ве известува дека 8-ми декември (петок), е празник и неработен ден за сите граѓани на РМ. Пратките кои ќе се превземат на 7-ми декември (четврток) ќе се доставуваат на 9-ти декември (сабота). Ви...
Известување за неработен ден (23-ти  октомври)

Известување за неработен ден (23-ти октомври)

Почитувани клиенти и соработници, Брза Пратка ве известува дека 23-ти октомври (понеделник), е државен празник и неработен ден. Пратките кои ќе се превземат на 21-ви октомври (сабота) ќе се доставуваат на 25-ти октомври (среда). Ви благодариме на...
Административен работник (втора смена)

Административен работник (втора смена)

Поштенската компанија Брза Пратка има потреба од административен работник (втора смена) во Скопје, Маџари. Работна обврска: внесување на информации во софтвер. Услови: Завршено минимум средно образование . Основни компјутерски вештини, работа со...
Известување за неработен ден-11 октомври

Известување за неработен ден-11 октомври

Почитувани клиенти и соработници, Брза Пратка ве известува дека 11-ти октомври (среда), е државен празник и неработен ден. Пратките кои ќе се превземат на 10-ти октомври (вторник) ќе се доставуваат на 12-ти октомври (четврток). Ви благодариме на...